LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski anunță recucerirea a trei localități din regiunea Herson

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Zelenski anunță recucerirea a trei localități din regiunea Herson

Este a 224-a zi de la începutul războiului în Ucraina. Forțele armate ucrainene au reușit să recucerească mai multe localități din regiunea Herson.

Zelenski anunță recucerirea a trei localități din regiunea Herson Foto profimedia

UPDATE 06:25 Forțele armate ucrainene au recucerit trei localități din Herson

Preşedintele Volodimir Zelenski a anunţat miercuri că trei noi sate, ocupate de armata rusă, au fost recucerite de forţele ucrainene în regiunea Herson din sudul ţării, transmite AFP.

"Novo-Voskresenske, Novo Grigorivka şi Petropavlivka din regiunea Herson au fost eliberate în ultimele 24 de ore", a afirmat preşedintele Zelenski într-un video postat pe reţelele de socializare. , potrivit Agerpres.

UPDATE 04:00 Oficiali din guvernul ucrainean au autorizat asasinarea fiicei lui Dughin, susțin serviciile de informații americane

Oficiali ai serviciilor secrete americani au declarat pentru The New York Times că SUA nu au fost la curent cu planul unor oficiali ucraineni legat de asasinarea Dariei Dughina, fiindcă s-ar fi opus. Agențiile de informații din SUA sunt convinse că o parte din guvernul ucrainean ar fi autorizat atacul care a dus la moartea Dariei Dughina, fiica unuia dintre apropiații lui Putin.

UPDATE 00:00 50 de gropi cu civili, găsite la Lîman

Rușii au săpat tranșee în Lîman și au forțat oamenii pe care îi suspectau că au colaborat cu forțele ucrainene săa dune cadavrele pentru a le îngropa, potrivit Libertatea .

Rușii își evacuează răniții din Herson și Lugansk

Armata ucraineană a relatat că în timp ce avansează în regiunea sudică din Herson, rușii încearcă să își evacueze răniții și echipamentele către cele mai apropiate puncte de trecere peste râul Dnipro.

„În special, inamicul a mutat până la 150 de militari răniți și aproximativ 50 de unități de echipament militar avariat în așezarea Vesele, în apropierea centralei hidroelectrice Kakhovka”, a declarat Statul Major General.

NATO va intensifica sprijinul pentru Ucraina

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat că a discutat cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski pe care l-a lăudat pentru progresul impresionant în recâștigarea teritoriului de la ruși.

„NATO va susține și va intensifica sprijinul pentru Ucraina atât timp cât va fi nevoie”, a mai precizat Stoltenberg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă